Utöka familjen

Familjer växer överallt hela tiden, det är många som känner att en större familj vore trevligt och det är ju naturligtvis trevligt att folk kan göra detta när de känner att det är rätt för dem.

När man talar om att utöka familjen behöver man inte nödvändigtvis mena att skaffa fler barn, det finns många som lika gärna kan tänka sig att skaffa sig ett eller flera husdjur likaväl.

Husdjur och barn kan dessutom fungera riktigt bra tillsammans, men det är bra att utforska detta lite närmare innan man gör en bestämt val. Till att börja med vill man ju veta säkert att ingen är allergisk, detta kan man till exempel göra genom att sitta hund- eller kattvakt eller bara åka och hälsa på någon man känner som har samma djur man själv planerar att skaffa.

Ska man skaffa ett husdjur som katt eller hund är det ofta bäst att skaffa dem när de fortfarande är små, en äldre katt eller hund som inte är van vid barn kan reagera oberäkneligt. Men vad man än väljer så bör man veta vad som är inblandat i att ha just detta husdjur.

En del djur sköter sig själva ganska bra och kräver inte så värst mycket tillsyn. Men djur som naturligt söker sällskap och tenderar att reagera mer efter gruppbeteende, som till exempel hund, kommer att kräva mer engagemang och ansvar från hela familjen.

Trots de krav och ansvar som kommer med husdjur finns det många fördelar med att växa upp med djur som barn, studier har visat på att dessa barn kan vara mer emotionellt intelligenta och visa större medkänsla.