Underhåll barnen i bilen

Att åka korta sträckor med småbarn brukar inte vara några problem men när man ska ut och åka längre sträckor kan en lugn resa förvandlas till en mardröm med trötta och uttråkade barn. Därför är det viktigt att du som förälder har tänkt till och planerat underhållning på resan innan ni ger er iväg för att få en så lugn och skön resa som möjligt.

Beroende på vad dina barn är i för ålder passar olika saker dem. Ett enkelt tips som inte kräver att man behöver ha med sig så mycket saker är att lyssna på musik eller berättelser. Det är något de flesta barn är vana vid sedan dagis där man använder sig av det för att få barnen att slappa av under sovstunden.

Är dina barn lite äldre kan du alltid underhålla dem med olika sorters spel. Bordsspel kan vara lite svårt att ställa upp i bilen men mindre konsoler eller en iPad funkar bra. Med en iPad kan barnen även se på film. För att barnet ska slippa hålla i iPaden under hela filmen kan du införskaffa en hållare.

Vill du som förälder vara involverad i vad ni gör i bilen finns det massor av lekar ni kan leka tillsammans. Med hjälp av fantasin kan man hitta på många olika lekar som att räkna bilar av olika färger och den som får flest inom sin färg vinner. En annan lek ni kan leka är gissa nästa bil. Där det enkelt går ut på att gissa färg eller modell på nästa bil som kommer på vägen. Motormännen har fler bra tips på reselekar man kan ägna sig åt här.