Till ditt lilla mirakel

När ett litet liv väntas i familjen är det mycket att tänka på och vissa saker är bra att köpa hem innan barnet kommer. Något som är viktigt att ha med sig redan till BB är kläder. Vi tänkte därför ta upp lite tips om vilka kläder som behövs när man väntar en bebis.

photodune-3052483-newborn-xs

Storlekar

Den vanligaste storleken bäbisar har på kläder när de föds är storlek 50. Men är ditt barn litet kan de behöva storlek 44 medans den kan behöva storlek 56 om det är större. Har du gjort något tillväxtultraljud innan födseln kan du gå efter det då du handlar dina första kläder. Har du inte det kan du utgå ifrån hur stor du och din partner var när ni föddes. Känner du dig osäker är det bra att tänka på att köpa en storlek större, det är alltid lättare att vika upp ärmar och ben än vad det är att ta på ett plagg som är för litet.

Uppsättning

Det som egentligen behöver köpas innan bebisen är född är en basuppsättning så man klarar sig på bb och de första dagarna hemma. Efter det kan man gå och köpa kläderna i efterhand, vilket underlättar mycket. Då vet man barnets storlek och om det är en pojke eller flicka.

Här kommer några tips på vad som är bra att inhandla innan;

  • Bodies är ett basplagg som är bra att ha. Tänk på att bebisar kan kräkas i början så se till att inhandla 4 stycken i alla fall. Ett tips är att köpa omlott bodies eftersom det inte är så lätt att dra en tröja över huvudet på en nyfödd.
  • Strumpbyxor eller leggings är supersmidigt att ha på en nyfödd. De är sköna för barnet att ha på sig och enkla för dig som föälder att ta på. Inhandla 2 stycken i alla fall så du har ett ombyte om det måste tvättas.
  • En pyjamas är bra att ha för bebisen att sova i. Välj en modell som är knäppning i grenen så att du enkelt kan byta blöjan på natten.
  • En jumpsuit är ett plagg som är mycket smidigt till en nyfödd. Det är en tröja och byxa i ett vilket gör det enkelt att klä på och de glider inte upp i ryggen som en tröja kan göra.
  • En hjälmmössa är bra att inhandla, även om det är sommar. Det behövs för att hålla bebisen varm, även på sommaren så införskaffa en mjuk hjälmmössa som sitter bra.
  • En uppsättning sockar är också ett måste att inhandla. Välj gärna en modell som är lite tjockare för att värma bra.
  • En overall behövs om det är vinter när din bebis är beräknad. Den är bra att också ta med till bb som bebisen kan åka hem i.
  • Tjocksockar och tossar för händerna är också bra att inhandla om bebisen är beräknad på vintern. Det är viktigt att hålla bebisen varm eftersom de inte kan hålla kroppstemperaturen så bra.

Kvalité

Ett nyfött barn har en otroligt känslig hud vilket gör det extra viktigt att du köper kläder av bra kvalité och som inte innehåller några farliga ämnen. Ett säkert kort är att köpa ekologiska barnkläder, dessa är mjuka och sköna för bebisen och innehåller inga tillsatta ämnen som kan irritera. Pirum Parum är ett onlineföretag med många fina och praktiska plagg för den nyfödde, de har även ett sortiment med ekologiska barnkläder. Köper du kläder som inte är ekologiska är det viktigt att tvätta kläderna en gång innan de används, för att få bort farliga ämnen. Tänk  på att använda ett skonsamt tvättmedel och undvik sköljmedel, det kan lätt irritera huden.