Se till att föreviga värdefulla minnen

Nästan alla föräldrar upplever att tiden medans barnen är små är något som snabbt springer ifrån en. Hade man haft samma insikt redan från början så hade de allra flesta försökt göra ännu mer av denna tid och framförallt sett till att dokumentera betydligt fler av de lyckliga minnen som man bär med sig.

Det är en himla skillnad på de tio första åren i ett barns liv och en som redan är vuxen. Oerhört mycket hinner hända på denna tid i ett barns liv sett till dess utveckling, både fysiskt och mentalt.  Alla nytt som barnen upptäcker och saker som dom lär sig är sådant som blir till fina minnen, även gånger då de misslyckas med något. Dessa minnen är något som många föräldrar som numera har vuxna barn önskar att de varit bättre på att dokumentera. Visst, det är mycket som man fortfarande minns med glädje, men det är också fler minnen än man vill som går förlorade, något som självfallet är tråkigt.

Det kanske bästa sättet att dokumentera olika händelser är att se till att ta foton. Här räcker det oftast med en snabb bild för att föreviga en situation, då det annars lätt kan bli så att man stirrar mer in i kameran än är med och upplever ögonblick när de väl äger rum, något som inte heller är särskilt bra. Bilder som dessa kan man sedan återgå till när helst man vill om man är noga med att spara dessa så att de inte försvinner på något tråkigt sätt. Att spara bilderna på en hårddisk är inte helt optimalt, då denna kan tappas bort eller gå sönder. Vad vi istället rekommenderar är att nyttja någon bra molntjänst där du kan lagra dina bilder, där zFTPServer kanske är den allra bästa. Du betalar helt enkelt för att kunna spara dina bilder och andra filer på en server som du kommer åt vart du än befinner dig i världen, så länge du har tillgång till internet. Detta är ett mycket smidigt sätt att se till så att inte bilderna försvinner och för att kunna nå dom när helst du själv vill.

Tids nog så kommer du ha fyllt ditt moln till bredden av bilder som du älskar. Här kan det vara roligt att göra något riktigt speciellt av dina största favoriter. En sak kan vara att göra om favoritbilderna till riktiga tavlor som du sedan kan hänga i ditt hem för att kunna njuta av bilderna på daglig basis. Detta är fullt möjligt genom en tjänst som Canvasframkallning erbjuder, där du på ett oerhört smidigt sätt kan förvandla dina digitala bilder till vackra tavlor.

Utan att dokumentera vardagen och ditt barn så är dock alla dessa möjligheter någonting som aldrig kommer att bli aktuellt. Chansen är stor att det är någonting som du kommer komma att ångra, så tänk dig för redan tidigt hur du vill ha det. Det kan vara ett utav de viktigaste val du någonsin kommer göra, då de minnen som foton ger en kan komma att bli ovärderliga skatter att vårda ömt.