Roligt med barnen

Att leka med och spendera tid med sina barn är ett av livets många glädjeämnen. Idag finns tusentals aktiviteter att välja på som inte fanns för några år sedan. Det går att välja och vraka bland nya sorters leksaker, spel, sporter och fritidsaktiviteter för barn. För den som vill ägna en mysig och avkopplande stund tillsammans med barnen är pyssel oftast uppskattat från båda hållen och kan hållas i all enkelhet men ändå vara fantastiskt roligt.

Skapa från olika material

Trolldeg, tyg, kartong, kvistar, piprensare och plastbunkar kan forma vilken fantasivärld som helst och finns förmodligen redan i ert hem eller precis utanför. Att låta barn leda bygget ger en härlig inblick i allt som händer där inne i huvudet och resultatet kan bli hur tokigt och magnifikt som helst. Dra på förkläde eller målarjackan och bidra med klister, klippning där det behövs och se fantasiskulpturer växa fram från sådant som du kanske trodde var skräp.

Skriva en barnbok

Tänk om vi bara hade skrivit ned allt det där roliga som de sa när de var små. Nå, passa på nu och skapa något tillsammans. Säkert har du en författare eller illustratör där hemma som väntar på att bli upptäckt?

Ta fram material som färger, papper och pennor och be om en liten historia medan den färgglada kreativiteten släpps lös. En liten tumme eller herr Kvadrat kan bli utmärkta huvudrollsinnehavare på omvälvande äventyr i ditt barns fantasi och helt plötsligt sitter ni där med världens bästa present till mor- eller farföräldrarna.

Vardagshjälparen

Ibland glömmer vi bort att det där tråkiga som att diska, städa och laga mat egentligen kan vara ganska roligt. Med en barnmedhjälpare kan vi hitta tillbaka till lekfullheten och skapa ett äventyr tillsammans. En diskborste, en balja vatten och ett litet barn kan faktiskt vara ett oväntat underhållande inslag i din diskning.

Bjud på möjligheten att hjälpa till vid vardagsbestyren. Barn har inte alltid lärt sig vad som ska vara tråkigt och roligt så låt de upptäcka matlagningen, disken och städning, tillsammans med dig.