Planera för barnkalaset

Är det tiden på året då någon av de yngre i familjen fyller år? Då kanske det börjar bli hög tid för att planera för barnkalaset. Hur det hela kommer att ordnas med beror mycket på vilken ålder som ska fyllas, de yngre kanske inte behöver lika mycket aktiviteter som de lite äldre barnen.

Bästa kalaset

Oavsett ålder så är det viktigt att få ett kalas när man fyller år. Och som alltid så gäller det att ordna årets bästa barnkalas som det pratas om länge. Har det ordnats några kalas innan så finns erfarenheten från dessa som man kan ta med sig i planeringen för årets kalas. Samtidigt så kanske man vill förnya sig och göra lite annorlunda inför detta kalas. Det kan även vara så att födelsedagsbarnet har några favoriter från tidigare kalas som bara måste vara med detta år också.

Planera lekar

Det finns klassiska lekar som hoppa säck och annat som är enkelt att ta med under ett barnkalas. Har ni idétorka så finns det massor med bra tips på nätet hur man fixar ett riktigt bra barnkalas med roliga lekar med mera. Planera alltid in någon eller några extra lekar som kan ligga i bakfickan som kan tas fram vid behov. Avsluta hela kalaset med en klassisk fiskdamm med både något gott och rolig leksak i påsen som barnen får ta med sig hem och leka med.

Gör inköpen

Till varje kalas kommer det behövas både det ena och det andra. Och en del saker är det alltid bra att vara ute i god tid med. Som till exempel dekorationerna. Sedan ska det ju också serveras tårta och kanske även en litet matbit till lunch eller middag, beroende på när på dagen kalaset hålls. Och då det kommer till färskvaror som dessa är det ju bra om du kan vänta till kanske dagen innan så de är så fräsch och god som möjligt. Lite godis kommer ju också vara på sin plats, och du kan gärna göra en liten kalaspåse till alla barnen som kommer på kalaset som de sedan får ta med sig hem.