Passande husdjur för barn

Vi mår bra av att umgås med djur och ett husdjur kan därför vara en utmärkt kompis till ditt barn. Här kan du läsa mer om varför djur är bra för barn.

Några av de vanligaste husdjuren i Sverige är katter, hundar och akvariefiskar.

Hund

Hunden är människans bästa vän, om vi ska tro det välkända citatet. Hundar är utmärkta sällskapsdjur och går att träna till många olika saker. En hund behöver emellertid mycket motion. En vanlig aktivitet för hundar är agility, som du kan läsa mer om här.

Katt

Katter är ofta sociala sällskapsdjur, men inte riktigt lika sociala som hundar. Katten kan inte heller tränas på samma sätt som hunden. Å andra sidan behöver du inte gå ut och promenera med katten flera gånger om dagen som du behöver med hunden. Är det en innekatt behöver den en kattlåda som barnet eller föräldern tömmer varje dag.

Akvariefiskar

Akvariet är vackert att se på och barnet kan variera inredningen och arterna i oändlighet. Barnet kan verkligen få använda sin kreativitet. Däremot kan barnet inte umgås med fiskarna på samma sätt som med hunden och katten.

Hur gammalt barnet är påverkar också valet av djur. När ni väl bestämt er, kan ni ta en titt online här efter saker till er nya familjemedlem.