Lekar på barnkalaset

Efter att ha planerat vad som ska ätas, vilka som ska komma, köpt presenterna och dekorerat inför stora dagen, är det bara en uppgift kvar. Lista ut vilka leker ni ska erbjuda. Barn har fantastisk fantasi och kräver normalt ingen hjälp att hitta på lekar. Men på ett barnkalas är det uppskattat om det finns lite styrda aktiviteter med priser och rekvisita.

Fiskedamm

En klassiker som lever kvar än i dag. Fiskedammen kräver minimalt med utrustning och får barnen att hoppa av spänning. Fångsten behöver inte vara godis, det kan vara en leksak eller en smarrig fruktsallad med vispgrädde.

Piñata

En annan spännande lek är att slå sönder en pinata. De är av papier maché och är tillräckligt bräckliga för barn kan slå sönder dem med en träpinne eller slagträ. Du kan köpa en piñata som ser ut som Iron Man eller en My Little Pony och hänga upp i trädgården. En piñata levereras tom och behöver fyllas innan du sätter upp dem. Konfetti gör det extra festligt när den väl går sönder och så klart borde det finnas en hel del godis. Om ni är utomhus borde ni bara fylla med papperslindad godis.

Kurragömma

Både barn och vuxna kan leka kurragömma. Det blir bara festligare för barnen när även föräldrarna vill vara med. Här anpassar ni så klart leken efter antal barn på kalaset och storleken på hemmet. Har ni ett stort hus eller trädgård är det bra att skapa restriktioner såsom att man får bara gömma sig i trädgården eller att ingen får gömma sig i källaren eller på vinden.