Kul med ballonger

Ballongen är barnkalasens mesta kända signum. Det finns få saker som kan pigga upp och sätta feststämningen så bra som ballonger. Antingen enkla små som du blåser upp själv och arrangerar på ytterdörren eller ett helt gäng med gasballonger, fyllda med helium som katatoniskt svävar omkring i festlokalen. Vill du göra succé på barnkalaset bör du kanske satsa på speciella ballonger.

Designa dina egna ballonger

Gasballonger är roliga för barnen att leka med och smäller dessutom inte lika högt när de går sönder som sina luftfyllda diton. Gasballonger kan du köpa färdigdekorerade med trevliga motiv från Disneyfilmer och tecknade serier, men du kan faktiskt också designa dina egna ballonger till kalaset. På nätet kan du enkelt och bekvämt beställa ballonger med tryck. Det kan vara ett foto på barnet som fyller år, namnet och hur många år som firas, eller barnets favoritdjur.

Ballongdjur

Varför inte överraska ungarna med lite ballongtricks? Visa att du kan göra ballongdjur med en liten liveshow – garanterat uppskattat. Låt även barnen försöka göra sina egna figurer. På nätet finns gott om instruktionsvideos som visar hur du ska gå tillväga, den här till exempel. Allt du behöver är riktigt töjbara icke-uppblåsta ballonger, tålamod och ett glatt humör. Köp gärna tillräckligt så att gästerna kan ta med sig varsitt ballongdjur hem.

Rita på ballongerna

En enkel och underhållande aktivitet kan också vara att låta barnen rita på ballongerna. Alla barn får varsin ballong att måla en kompis ansikte på – den som hinner längst utan att ballongen går sönder vinner. Det går förstås också att organisera andra ballongrelaterade lekar. Bara fantasin sätter gränserna.