God mat till barnen

Mat är som bekant väldigt roligt och lite extra roligt är det såklart att laga mat till barnen eller barnbarnen. Ännu roligare blir det ju givetvis om de uppskattar det man bjuder på. Vad ska man då göra för mat till sina barn så de blir nöjda, glada och mätta? Här kommer några tips på god mat som nog de allra flesta barn tycker är mumsigt.

Köttbullar

Köttbullar är en klassiker och tillika en favorit hos många barn och även vuxna för den delen. Köttbullar ska givetvis lagas hemma och inte köpas färdiga eftersom de så blir så ofantligt mycket godare. Vad ska man då ha till köttbullarna? Alltifrån potatis och potatismos till spaghetti och makaroner fungerar. Ett bra tips är att göra hemlagad potatismos och till det lingon och eventuellt lite brunsås. Mycket gott!

Stekt fisk

Fiskpinnar är något som många barn gillar. Dock är det lite tråkigt att köpa färdiga fiskpinnar. Ett bra alternativ till fiskpinnar är att panera fisken själv, dels är det roligare, dels blir det ofta mycket godare och något som även uppskattas av barnen. Även till stekt fisk fungerar potatismos och lingon alldeles utmärkt. Men vilken fisk ska man välja då? Bäst funkar sej eller torsk, men även makrill fungerar bra.

Pizza

Pizza är en favorit hos många barn. Fördelen med att göra pizza är att också barnen kan vara delaktiga i bakandet. Pizza är enkelt att göra. Sväng ihop en deg som sedan får jäsa. Sedan är det bara att baka ut och lägga på i princip vad man vill. Förutom tomatsås och ost är ett bra tips att också ha på exempelvis ananas eller någon annan rolig frukt, något som definitivt kommer att uppskattas av barnen.