Ge bort ett smycke

 

Ett smycke är en tidlös present som passar att ge till alla åldrar, inte bara till vuxna. Vi människor har använt smycken i över 100 000 år, både för praktiska och estetiska anledningar. Vi kan använda broscher för att hålla fast kläder, en klocka för att visa tiden eller olika mönster och former för att visa kulturell tillhörighet.

Välja smycken till barn

Hur ska man då tänka när man ska välja ett smycke till ett barn? Dels beror det på hur gammalt barnet är, om det har någon metallallergi som nickel och om det ska vara ett vardagssmycke eller något lite finare. Att ge bort ett halsband med barnets namn eller initialer är ett populärt alternativ.

Även att ge ett armband som barnet sedan kan fylla på med olika hängen eller berlocker. Berlocker fungerar givetvis även bra att hänga på en kedja och bära runt halsen. Då kan du till exempel välja barnets stjärntecken eller månadssten. Ett par mindre örhängen som inte väger så mycket går också bra. Om det är så att barnet inte har hål i öronen så kan en ear-cuff vara ett bra alternativ.

mila silver finns många fina förslag, oavsett om du letar efter ett dopsmycke eller något till ett lite äldre barn.