Enkla nöjen

Det är en fantastisk värld som man får tillträde till som förälder. Att genom sitt barns ögon få upptäcka tillvaron är ett privilegium som orden inte riktigt räcker till för att beskriva. Tyvärr har vi vuxna en förmåga att krångla till saker i onödan.

Bara genom att sätta sig ned på golvet så är det lättare att tänka sig in i det lilla barnets värld. Allting ser väldigt annorlunda ut från ett grodperspektiv. Ljuset faller på ett annat sätt och världen blir så mycket större.

Filtkojor är en underskattad företeelse. Genom att lägga en filt över några stolar skapar man en liten” värld i världen”. Ett litet krypin där sagor och ficklampor passar som bäst. Lägger man sedan till ett glas saft och några kakor så är succén given. Dessutom sover man allra bäst i en koja efter en lång arbetsdag och en tung middag.

Trollsafari bakom husknuten är också ett uppskattat event för de mindre barnen. Där den vuxne i mån av barnasinne och fantasi kan hitta på berättelser om diverse oknytt och dess tillhåll.

Memory är ett oslagbart sätt att få en samvaro där barnet får känna sig duktig och på samma nivå som sin förälder.

Många gånger är det de små sakerna som betyder allra mest. De stunder när man är tillsammans och närvarande i nuet  och betraktar världen från samma perspektiv.