Barnsaker

När det är dags för barnafödsel så är det många stora omställningar i livet på gång. Det är också mycket att tänka på och planera innan själva födseln och vad är det för saker som man behöver till den nyfödda och sig själv?

Det allra första man behöver komma ihåg är att skaffa är en bilbarnstol att använda tills dess att man ska åka hem från sjukhuset – den måste man således ha skaffat redan innan det blivit dags för födsel. I en intervju på Viföräldrar.se så berättar distriktssköterskan Kristina Hertzman att det allra viktigaste att skaffa sig till barnet är en bra bädd, en stabil skötplats och en säker bilbarnstol.

Om vi dröjer kvar vid saker man med fördel kan skaffa i förväg så kommer här lite fler tips. Några ombyten med mjuka bomullskläder är alltid bra att införskaffa, men se till att tvätta dem innan de används. Detta gör man framförallt av två anledningar, dels för att eventuella kemikalier från tillverkningen försvinner, och dels för att kläderna blir mjukare efter tvätt. Med god framförhållning så ser man också till att införskaffa ett par förpackningar med blöjor också för att slippa handskas med detta när man är nyhemkomna.

Som nyblivna föräldrar kan det vara stressigt att hinna med allt, bland annat att ställa sig i köket och laga varje mål mat. Det kan därför vara en bra idé att ha laddad frysen med lite färdiglagad mat.