Barns intressen

Att låta barn uttrycka sig själva är en viktig del av dess utveckling. Vad de gillar, hur de identifierar sig och vad som gör dem lyckliga. Många unga inser inte riktigt hur man uttrycker sig innan man når tonåren, åtminstone är det vad man tror.

Att uttrycka sig

Barns intresse i exempelvis filmer, underhållning, sporter och med mera brukar vanligtvis visa sig genom exempelvis vad de har på sig. För dem som gillar sport, och något som är väldigt populärt idag, är exempelvis att ha tröjor med sitt favoritlag eller favoritspelare. Andra har sin rosa favoritkatt Hello Kitty eller visar upp ett par tights med Elsa ifrån Frost. De kanske har hakat på trenden med att gå på jakt efter allas favoritvarelser Pokémon. Redan här visar de vad det är som de tycker om, identifierar sig med eller vad som gör dem glada. Uppmuntra dem, stötta dem och framför allt låta dem veta att det är okej att tycka olika.

Uppmuntring

När vi var små hade vi alla någon seriefigur eller karaktär ifrån någon bok som vi absolut älskade. Låt ditt barn välja när det kommer till kalas eller annat vilken figur som ska stå i centrum. Det kanske blir en Pokémonjakt på Pikachu och Squirtel. Tänk ditt barns ansikte när dem ser ett rum fullt med dekorationer av deras favoritpokémons! Du kan hitta dessa dekorationer på Kalaskungen.

Det är inte alltid lätt att hänga med i barnens svängar när det gäller vilken figur eller idrottsman som är populär för stunden, men var lyhörd och framförallt prata med ditt barn för att får veta vem som är poppis idag. Gör du det kommer du förstå varför klädstilen kanske ändras från en dag till en annan.