Barnmaskerader

För den som står i färd med att arrangera ett barnkalas eller liknande kan ett kalas med maskeradtema kanske vara en bra idé. Framför allt om barnet i fråga fyller år i närheten av Halloween som faktiskt inte ligger allt för långt fram i tiden.

MaskeradHar man en barnmaskerad i närheten av Halloween kan man ju även passa på att ”spöka” ut sitt hem i lämplig stil med hjälp av till exempel pumpor, låtsasskelett, plastspindlar, spindelnät och andra lite läskiga saker. Detta kommer troligtvis bli mycket uppskattat bland barnen. Vill man verkligen slå på stort ska man ju förstås även klä ut sig själv, kanske till häxa om man är mamma eller kanske till Dracula om man är pappa. Se bara till att inte se alltför skräckinjagande ut om det är mindre barn med på maskeraden då dessa lätt kan bli skrämda.

Fyller inte ens barn år under Halloween går det så klart att även bra att ha maskerader med andra teman än just detta. Bra tips på maskeradteman kan vara till exempel pirattema, riddartema eller Star Wars-tema. Givetvis går det även bra att låta barnen klä ut sig till precis det de vill själva. För att kalaset ska bli lyckat så behövs det tillbehör till kalaset, som till exempel partyhattar och inbjudningskort.

Vare sig man väljer att ha Halloween-tema, pirattema eller inget tema alls, kan det på en barnmaskerad, och vid alla andra barnkalas för den delen, vara bra att ha lite olika aktiviteter under kalasets gång, då barn ofta behöver ha någonting att göra mest hela tiden. Fiskdamm eller olika lekar kan vara roligt, vill man engagera sig lite extra så kan man hyra in en clown eller trollerikonstnär under kalaset.