Barnkalas utomhus

Kalasdags för barnet och planen är utomhus firande. Du kan faktiskt hålla barnkalaset utomhus oavsett årstid. Se till bara att inbjudan talar om att ni ska vistas utomhus, så barnen är rätt klädda för det. Några lekar som passar sig utomhus är till exempel. Skattjakt som kan anpassas efter ålder och göras rolig med olika fynd efter vägen till slutgiltiga målet. Olika kullekar som exempelvis den traditionella Kungens alla söner och Skala banan. Tipsslingor, stafetter, måla (måla i snö, måla med sand, måla på papper), blindbock, charader och gå på plankan. Alla dessa går att modifiera utifrån den årstid det är och passar således när som helst.

Vintertid kan man åka pulka i pulkbacken eller varför inte skridskor. Grilla korv på öppen eld och dricka varm choklad. Man kan göra roliga lekar med snön som till exempel. Hitta skatten, bygga ljuslyktor med mera.

Vår och höst kan man vara i skogen, följa någon skattkarta och hitta något spännande som till exempel. En kista med godis. Tipspromenad efter en gångstig kanske och en fiskdamm, som fungerar egentligen oavsett årstid.

Sommartid är ju den enklaste tiden för just utomhuskalas. Man kan leta skattkistan, fiskdammen kan åka fram även här, godisträd och mycket annat. Skulle man vilja kan man även åka till stranden och hålla kalaset där, med risk för sand i tårtan om man nu har en sådan.

Lite andra tips för utomhuskalaset är plastmuggar och kanske engångsartiklar för att enkelt få undan disken. Kanelbullar och kanske glass eller kladdkaka kommer du långt med. Det finns förvånansvärt många barn som inte tycker om gräddtårta och även de som inte tycker om fruktsallad, då vissa frukter inte faller dom i smaken, men vill du kan du gärna ha en frukt på sidan av som barnen själva får välja av, eller varför inte ställa fram skålar med färdigskuren frukt som de själva får blanda sin egen fruktsallad av.