Barn och husdjur

Att skaffa husdjur till barnen är ett stort beslut och det ligger alltid på föräldrarnas ansvar att djuret sköts om ordentligt. Vissa väljer att köpa hund, men det är någonting som tar mycket tid och innebär mycket mer ansvar än vad ett barn klarar av. Självklart beror det också på åldern hos dina barn, äldre barn kan ta mer ansvar än små barn.

Ett akvarium är ett bra förstaval

Om du har små barn kan ett akvarium med fiskar vara ett bra förstaalternativ. Då har barnen någonting vackert att titta på, även om fiskarna inte är så sugna på att mysa. Katter och hundar kan ofta bli stressade av småbarn som inte låter dem vara ifred, vilket gör ett akvarium till ett bra alternativ. På fiskfoder.se hittar du akvarium och alla dess tillbehör smidigt på nätet.

Smådjur

Kaniner är också ett bra val av husdjur till barn, då de inte kräver daglig rastning. Dock ska de gärna kunna hoppa runt lösa i hemmet. Andra bra husdjur till barnen är marsvin och hamstrar, dock bör du tänka på att de inte blir så gamla och därför förbereda barnet för deras död när de börjar komma upp i ålder. Djur är ett bra sätt att lära barn att ta ansvar.